2. MAHLE Eco Rally

2. Mahle Eco Rally je pred vrati

Manj kot tri tedne nas še loči od starta 2. Mahle Eco rally-ja. Glede na lanskoletni odlično organizirani eco rally, letos upravičeno pričakujemo še večjo in mednarodno udeležbo kot lani. Prihod na naš eco reli so obljubile posadke iz Avstrije, Češke in Nemčije.

Letošnji itinerar se časovno in po trasi prekriva s starejšim bratrancem 7. Mahle Rally Nova Gorica. Start prvega dela bo  v četrtek 6.9.2018 ob 14:00 uri v industrijski coni Kromberk. Trasa bo vodila v prečudovita Goriška brda in s postankom v biseru Brd, Vili Vipolže na prigrizku. Sledi vzpon nad še en biser dolino smaragdne Soče in spust k njej in zopet vzpon na Banjško planoto. Posadke bodo imele edinstveno priložnost obvoziti največje jezero črpalne hidro elektrarne v Sloveniji ČHE Avče. Sledi spust in s tem tudi možnost polnjenja baterij, v Novo Gorico na Kidričevo ulico pred Perlo, na ceremonialni start, skupaj že prej omenjenimi bencinskimi dirkalniki.

Drugi dan nas trasa pelje še po eni dolini, Vipavski, in planoti, Trnovski, vse tja do svetovne lepotice Postojnske jame. Posadke bodo v več kot triurnem postanku lahko tam napolnili baterije, kosili in si ogledali čarobno lepoto podzemnega sveta. Sledi obrat proti zahodu in vožnja po prečudovitem Krasu do Štanjela (prigrizek in ogled). Zopet spust v dolino in vožnja mimo podjetja, generalnega pokrovitelja obeh relijev, Mahle Electric Drives Slovenija d.o.o.. Vrnitev v Novo Gorico še ne pomeni cilja, ampak na start v Ravnico na zadnjo točnostno preizkušnjo, ki bo mogoče odločala o zmagovalcu relija. Električni avtomobili se bodo spustili po hitrostni preizkušnji HP GEN-i Sonce le nekaj minut pred klasičnimi bencinskimi reli dirkalniki.

Podelitev pokalov in nagrad bo v petek 7.9.2018 ob 20:15 v prireditvenem šotoru v servisni coni.