De Cecco: Dovolj je drugih mest

Claudio De Cecco je dobil štiri od šestih izvedb relija v Novi Gorici. Dvakrat z dirkalnikom WRC, dvakrat pa je bil najhitrejši z avtomobilom R5. Tudi letos so cilji izkušenega Italijana zelo visoki.

De Cecco je bil že od samega začetka podpornik samostojnega relija v Novi Gorici. Prvo leto je na sprinterski reli pripeljal vrhunski ford focus WRC in nato tudi leta 2013 ponovil zmago. Pozneje je še dvakrat slavil z dirkalnikoma R5, enkrat s peugeotom 208 R5 (2014) in škodo fabio R5 (2016).

Letos bo na štartu spet s svojim hyundaijem i20 R5, ki ga vozi v slovenskem državnem prvenstvu. Tam je bil De Cecco letos na vseh treh relijih počasnejši od aktualnega prvaka Roka Turka (peugeot 208 R5).

»Drugih mest je počasi dovolj. Jasno je, če hočemo ostati v boju za naslov prvaka, moram tudi zmagati. Reli mi je zelo všeč, kar potrjujejo tudi moje štiri zmage. Dirka bo zagotovo zelo dolga in naporna. Odločala ne bo nobena posamezna preizkušnja, temveč dober ritem prek celega relija,« je pred štartom povedal De Cecco.