Humar odločen: Nisem še pokazal vsega

Na 7. MAHLE reliju Nova Gorica se obeta izjemen obračun za zmago med dvokolesno gnanimi avtomobili, kjer je prijavljenih kar 14 dirkalnikov razredov R2. Letos je v slovenskem državnem prvenstvu še nepremagan Aleks Humar.

»Letos še nisem pokazal vsega, nisem še vozil na meji,« je pred relijem v Novi Gorici povedal letos izjemni Aleks Humar (peugeot 208 R2), ki je zanesljivo dobil vse tri relije državnega prvenstva in ob tem v razredu R2 zmagal še na močnem reliju Casentino v Italiji.

»Mladi tekmeci mi vsekakor dajejo potrebno motivacijo. Toda ko se mi bodo še bolj približali, bom poskusil voziti še hitreje,« pravi Humar, ki tudi že dobro pozna novogoriške hitrostne preizkušnje. Letos je Idrijčan, nekdanji slovenski državni prvak v absolutni konkurenci, zanesljivo odbijal napade mlajših tekmecev. Med njimi se je najbolj izkazal Tim Novak (opel adam R2), na bližajočem reliju pa bo nevaren tudi domačin Denis Mrevlje (peugeot 208 R2). Ta je lani na dolgi hitrostni preizkušnji Kambreško v uvodu relija postavil celo boljši čas od Humarja, ki je lani med dvokolesno gnanimi avtomobili ostal brez naslova državnega prvaka. Ob dobrem nastopu v Novi Gorici bi se lahko temu dosežku letos že povsem približal.

Poleg Novaka in Mrevljeta bodo imeli visoke ambicije za uvrstitev med prve tri tudi Marko Grossi (citroen C2 R2), Jernej Fakin, Grega Premrl in Simon Rončel (vsi peugeot 208 R2).

foto: Uroš Modlic